KURSER

 

 

VÅRA CIRKLAR


DANS
Har du dansat mycket eller är du en nyfiken nybörjare? På våra danscirklar finns det plats för alla. Du får utveckla din dansteknik, utstrålning och stilkänsla samtidigt som du lär dig att utrycka dig genom dans. Några av de dansstilar du prövar är show, jazz, modern och street. Framförallt dansar vi tillsammans i grupp men det finns självklart också möjlighet att skapa och utveckla din personliga dansstil.

DSC05348

Micro FEJM 7-9år
Dansen är lekfull med introduktion i dansens grunder samt taktkänsla. Fokus på
rörelsemotorik. Också en del koreografi. Som microdansare får man göra en avslutningsshow tillsammans med microsång och microteater på höstterminen. Vårterminen avslutas med att nära och kära får ta del av någonting vi gjort under terminen med en avslutning.

Mini FEJM 10-13år
Mer avancerad koreografi, teknikövning. Eget skapande och kompositioner.
Som minidansare får man göra en produktion tillsammans med minisång och miniteater under höstterminen. Vårterminen avslutas med att nära och kära får ta del av någonting vi gjort under terminen med en avslutning.

Stor FEJM 14-20år
Fokus på musikalitet, teknik och improvisation. Arbeta med uttryck i kropp och hitta sitt eget rörelsemönster. Mycket koreografiskt arbete.
Höstterminen avslutas med att nära och kära får ta del av någonting vi gjort under terminen med en avslutning. På stordansen får man göra en produktion tillsammans med storsång och storteater under vårterminen.

 

TEATER
Att ha roligt tillsammans är viktigt när man arbetar med teater. Då vågar man pröva nya uttryck och följa impulser. Genom improvisation, lek och arbete med färdiga texter får du tillsammans med de andra skådespelarna utveckla din fantasi och inlevelse. Under alla delar är din personliga utveckling en viktig del, från en

kla uppvärmningsövningar till att spela inför publik.Fejms

Teatercirklar;
Micro FEJM 7-9årDSC05419
Mini FEJM 10-13år
Stor FEJM 14-20 år

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÅNG

Microsång 7-9år
På microsång försöker vi bevara elevernas kreativa frihet och glädjen till att leka och sjunga  tillsammans. Vi sjunger enklare sånger på svenska. Under lektionerna är vårt mål att genom uppvärmningar och instudering av sånger utveckla deras sångregister och musikalitet. Vi gör klapp och rytmövningar och lekar där vi använder oss av röst, kropp och känslor som redskap. Vi provar på att improvisera och vi lär oss att hantera en mikrofon. Vi sjunger i grupp men vill man får man ibland möjlighet att sjunga solo. Eleverna ska alltid har kul och känna sig trygga på lektionerna. Som microsångare får man göra en avslutningsshow tillsammans med microdans och microteater på höstterminen. Vårterminen avslutas med att nära och kära får ta del av någonting vi gjort under terminen med en avslutning.

Minisång 10-13år
På minisång är vårt mål är att stärka elevens självkänsla, utveckla deras musikalitet och att eleverna alltid har kul och är trygga på lektionerna. När man börjar på minisång sjunger vi på svenska men allt uteftersom eleverna utvecklas prövar vi även att sjunga på engelska.

Under lektionerna jobbar vi med gruppsång, stämsång, improvisation, rytmövningar och solosång. Vi ledare vill öka elevernas sångregister, deras olika kvalitéer i rösten, mickteknik i samband med produktion och scenvana; vart man står/går och vad man vill förmedla till publiken. Vi vill att eleverna ska börja få förståelse kring deras egna röster och vi börjar nosa på sångteknik vilket gör att man får sjunga solo ibland på lektionerna. Vill man inte det lär man sig mycket genom att sjunga tillsammans med de andra eleverna och lyssna på andra samtidigt som man får nya vänner; fejmkompisar.
Under tidiga tonåren kan rösten förändras, både för killar och tjejer, vi vill att dessa elever ska bli trygga med sin nya röst och acceptera att det kan kännas ovant ibland. Som minisångare får man göra en produktion tillsammans med minidans och miniteater under höstterminen. Vårterminen avslutas med att nära och kära får ta del av någonting vi gjort under terminen med en avslutning.

Storsång
På storsång är det fokus på både solosång och gruppsång. Vi vill utveckla deras musikalitet och att eleverna alltid har kul och är trygga på lektionerna. Vi sjunger på svenska och engelska. Under lektionerna jobbar vi med sångteknik, stämsång, gehörsträning, improvisation och rytmövningar. Vi ledare vill öka elevernas sångregister, deras olika kvalitéer i rösten, mickteknik i samband med produktion och sceniskt uttryck. Du får testa på olika genrer såsom pop, rock, soul, visa, musikal, country…
Under tidiga tonåren kan rösten förändras, både för killar och tjejer, vi vill att dessa elever ska bli trygga med sin nya röst och acceptera att det kan känns ovant ibland. Höstterminen avslutas med att nära och kära får ta del av någonting vi gjort under terminen med en avslutning. På storsång får man göra en produktion tillsammans med stordans och storteater under vårterminen.

DSC05187

 

 


BACKSTAGE– ljud,ljus,scenografi
Är en grundläggande backstagekurs som Subtopia tillsammans med Scenskolan Fejm har skapat sedan hösten 2009.
I Kursen går vi igenom scentekniska aspekterna inom scenkonst och film, så som ljud, ljus, scenografi, AV-teknik mm.
Eleverna får möjlighet att jobba fram en produktion och medverka i andra produktioner inom scenkonst och film.

Fejms Backstagecirkel;
Stor FEJM 14-20 år

DSC04368

DSC04836

 

 

SMINK
Som deltagare i sminkcirkeln får du lära dig allt från skönsminkning till sårsminkning. Djurmasker och monstermasker, blod och blåmärken, toppmodeller och utomjordningar – allt kan skapas av smink! Förutom att lära dig scensmink och masktillverkning får du tillsammans med kostymgruppen skapa scensminket till årets föreställning och förstås sminka dem som ska stå på scen.

Fejms sminkcirkel;
Stor FEJM 14-20 år.

DSC02853

 

KOSTYM
FEJMs föreställningar har runt hundra stjärnor på scen och det är kostymgruppen som ser till att de har något att ha på sig! Förutom att använda och ta hand om vårt stora kostymförråd får du lära dig att skapa scenkostymer hela vägen från idéskiss och mönsterkonstruktion till att sy upp de färdiga kostymerna.

Fejms Kostymcirkel;
Stor FEJM 14-20 år

micro

 

 

Maxi FEJM är till för de elever som vill fortsätta med dans, sång eller teater efter att de blivit 20 år och tvingas sluta på Fejm.

Maxi Fejm kan man se på scen på Fejms avslutningar och ibland på föreställningarna. Maxi Fejm hjälper ofta till på föreställningar med smink, kostym, sälja biljetter och stå i cafeét.

30års jubileum 123

 

cropped-Namnlöst-13.jpg