Välkommen till Elevsidan!
Denna sida är till för elever och vårdnadshavare. Här hittar ni nyheter som berör er/era barn, tider inför föreställning eller annan viktig info.
Detta inlägg kommer alltid att ligga överst med det senast inlägget närmast högst upp. Gamla inlägg kommer arkiveras och inte synas mer. 

Posted on by Fejm | Kommentarer inaktiverade för Välkommen till Elevsidan!

Snart är terminen slut

Snart lider denna termin till sitt slut, men innan dess kommer vi ha två fantastiska föreställningar!

Mini- och Microfejm kommer ha uppspelet Under trädets grenar, information för elever om anslutningen samt affisch finns längre ner på sidan.

Storfejm tillsammans med Funkisfejm kommer ha julavslutning den 11/12, affisch finns nedan!
Julavslutningen börjar 19.00 och alla elever som ska vara med samlas 17.00 om de inte får annan information från sina ledare. 

Posted in info | Kommentarer inaktiverade för Snart är terminen slut

Missa inte…

Posted in info | Kommentarer inaktiverade för Missa inte…

Missa inte…

Posted in info | Kommentarer inaktiverade för Missa inte…

Repetitioner & föreställningar 7-12 år

Information om helgrep och föreställning

Nu börjar det närma sig föreställning! Snart kommer alla elever 7-12 år samlas för att sätta ihop vår fina föreställning. Det kommer att bli superroligt! Nedan kommer viktig info för dig som vårdnadshavare.

Om föreställningen – ​​Under trädets grenar
Varje sommar regnar det körsbärsblom över Minimänniskorna. Innan blommorna faller har de en stor fest – god mat, dans & sång – men denna sommar kommer inga blommor. Enligt sägen betyder detta att det är världens undergång. De vuxna blir oroliga och bestämmer sig för att ge sig av för att ta reda på vad som hänt & om de kan hindra det. Ensamma kvar blir alla barnen…

Viktiga datum

Helgrep:​​ 1 & 2 december 10.00-16.00
Microfejm (7-9 år) är enbart med på helgrepet den 2 dec, 13.00-16.00

Föreställning:​​ 4 & 5 december 18.00, samling 17.00

OBS: ​​Vi har tidigare gått ut med information om att föreställningen är 5 & 6 december – detta är tyvärr ett tryckfel och vi ber självklart om ursäkt.

Ta med

Alla elever ska ta med sig svart bas (svarta byxor och svart tröja, inga tryck) till helgrep och föreställningar om er ledare inte ger annan information.
Alla måste ha en bra matsäck med sig till helgrepet, det finns ingen möjlighet att gå till centrum och handla samt begränsat antal microvågsungar (så ta gärna med mat som inte behöver micras). Fejm bjuder på frukt hela helgrepet samt på föreställningarna.

Biljetter

Biljetter går att köpa på helgrepetitionen på Folkets Hus eller på plats innan föreställningarna. Det går bra att betala kontant eller swish.

Godkännande av publicering av foto

Vi använder gärna bilder för att dokumentera och berätta om verksamheten. Det kan exempelvis vara på vår hemsida eller på sociala medier. Vi namnger aldrig personerna på bild. Vi ber om godkännande att få publicera bilder på ditt barn. Godkännandet kan när som helst avbrytas. Vid varje publiceringstillfälle gör vi alltid en bedömning om det är lämpligt att publicera fotot i det aktuella sammanhanget. För att godkänna eller neka publicering av foto ber vi att maila scenskolan.fejm@abf.se med elevens namn och om publicering är okej eller inte.

Regler

För att alla ska trivas har vi satt upp gemensamma regler, dessa skall följas. En konsekvens av att bryta regler blir ett samtal hem och i allra värsta fall att man inte kan vara med i föreställningen. Vi har alltid roligt tillsammans och det blir roligt när alla vet och håller sig till reglerna.

page1image20693760page1image20703168

Vi önskar att du som förälder tar del av detta och pratar med ditt barn så slipper vi stå med pekpinnar vid samlingen första dagen och vi kan få fokusera på att ha kul och peppa Fejmarna och göra det som vi är så bra på, ha roligt tillsammans.

  • ●  Kom i tid.
  • ●  Gör din incheckning.
  • ●  Lämna sin mobil till Fejms mobildagis, alternativt lämna mobilen hemma.
  • ●  Fejm har sin telefon som man kan ringa ifrån och ni kan nå ert barn via den; 0702838113
  • ●  Inget godis, snacks, kakor, bullar, läsk, saft ska finnas med i matsäcken.
  • ●  Visa respekt för de som övar sina nummer på scenen eller sitta tyst i salongen.
  • ●  Inte på något sätt fota eller filma sina kompisar.
  • ●  Inte lämna Folkets Hus utan tillåtelse.
  • ●  Inte röra larmade dörrar eller andra dörrar som inte tillhör vår scen/salong/loger.
  • ●  V ara en bra Fejm-kompis mot alla.Vi främjar kompis-skapet och att var en bra Fejm-kompis är viktigt. Alla är lika viktiga i en stor föreställning som denna och man ska samarbeta med både sina Fejm-kompisar och de vuxna ledarna. Vi ska vara rädd om varandra, peppa och säga snälla saker till varandra. Elaka kommentarer som framkommer ser vi också som ett regelbrott. Alla ska få gå hem efter dagen och känna sig trygga och nöjda med sin insats och att man haft roligt och lyckats tillsammans med sina snälla Fejm-kompisar. Vi vill påpeka att detta inte brukar vara något problem, Fejmarna brukar sköta sig på allra bästa sätt.

Vi ses på helgrepet!
/ Linn, Linn & Sherin

Posted in info | Kommentarer inaktiverade för Repetitioner & föreställningar 7-12 år

OBS FEL DATUM PÅ AVSLUTNING

Vi har skrivit fel datum för Mini- och microfejms föreställning på tidigare publiceringar – Rätt datum är 4 & 5 december (tisdag och onsdag vecka 49). Vi ber om ursäkt för den felaktiga informationen.

v. 49 Föreställning Mini- & Microfejm 4 & 5 december 18.00 (samling för elever senast 17.00)

Posted in info | Kommentarer inaktiverade för OBS FEL DATUM PÅ AVSLUTNING

Storfejm Teater – Skolföreställning

Sannas Sanna Jag

Sanna är ett frikyrkobarn. Hon lever ett frikyrkoliv övervakad av sina frikyrkoföräldrar som i sin tur övervakas av frikyrkoförsamlingen. Hon bor med sin församlingstrogna mamma, sin ofta våldsam pappa – som också är också vaktmästare på hennes skola. Snacka om övervakning!  Hon har få vänner. Hon får inga julklappar. Det är tråkigt, ensamt, isolerat- men hon har sin älskade katt.

Men Sanna har ett annat liv också. Där är hon rolig, modig och när det behövs, även brutal. Särskilt efter att Sannas sanna jag dyker upp. Då sätts hela hennes existens i gungning och det blir bara för mycket. Till slut måste hon helt enkelt bara dra, dra iväg från allt. Det här är hennes avskedspjäs, kvarlämnad i en dator i vänthallen på en busstation någonstans i Sverige.

Nu vill vi ge fler unga chansen att se denna föreställning!
Sannas Sanna Jag är en föreställning om etik & moral. Framförd av unga, för unga. Föreställningen leder till mängder av frågor, vad får man göra för att slippa någon som är elak? Får man hämnas hur som helst? Vad är frihet egentligen? Scenskolan FEJM satte för första gången upp Sannas Sanna Jag hösten 2017.

Som en del av ensemblen för denna föreställning ber vi att ert barn ska få ta ledigt för att göra en skolföreställning. Ledigheten är max 1 dag och vi kommer då åka till skolor i Botkyrka och visa upp föreställningen.  Datumet för detta är inte satt, men det lär bli 16/10 eller 23/10, detta kan komma att ändras men då meddelar vi självklart er!

Vänligen hör av er till linn.ramstrom@abf.se om ni godkänner/nekar ledighet eller om ni har övriga frågor. Ni kan också nå mig på 073-966 83 92.

//Linn Ramström

Posted in info | Kommentarer inaktiverade för Storfejm Teater – Skolföreställning

Detta händer på FEJM HT18

v. 35 FEJM terminstart

v. 36 FUNKISFEJM terminstart 

v. 39 Prova på, söndagen 30 september 14.00-16.00. Ta med hela familjen och prova på sång, dans och teater (eller bara fika). Ingen föranmälan krävs.

v. 42 Öppet hus, lördagen 20 oktober 12.00-16.00. Prova på och uppträdande under Subtopiadagen. Mer info om Subtopiadagen hittar ni här.

v. 43 Prova på, söndagen 28 oktober 14.00-16.00. Ta med hela familjen och prova på sång, dans och teater (eller bara fika). Ingen föranmälan krävs.

v. 44 Höstlov – inga lektioner. FEJM samordnad tillsammans med Subtopia DIT & Cirkus Cirkör FEAR-kollo på höstlovet.  Mer info kommer snart.

v. 48 Helgrep Mini- & Microfejm, 1 & 2 december 10.00-16.00 för Minifejm. 2 december 12.00-16.00 för Microfejm.

v. 49 Föreställning Mini- & Microfejm 4 & 5 december 18.00 (samling för elever senast 17.00)

v. 50 Avslutning Storfejm

Posted in info | Kommentarer inaktiverade för Detta händer på FEJM HT18