KURSER

Lektionerna sker på eftermiddagar och kvällar i Subtopia i Alby. Under året gör vi flera uppträdanden och föreställningar för de som vill stå på scen!

Nyhet! Kurser 5-6 år:

Sång, Dans & Teater 5-6 år
En spännande introduktion till tre estetiska ämnen. Vi varvar sång, dans och teater under ett 45-minuters pass, eleverna får testa på olika uttrycksformer samt rytm och gestaltning.  

Kurser 7-9 år:

Dans, 7-9 år
En lekfull introduktion i dansens grunder samt taktkänsla. Fokus på rörelsemotorik & en del koreografi.

Sång, 7-9 år
Vi sjunger enklare sånger för att utveckla elevens sångregister och musikalitet. Vi använder oss av röst, kropp och känslor som redskap. Vi lär oss att hantera en mikrofon.

Teater, 7-9 år
En introduktion till teater där lek & improvisation är en viktig del. Vi jobbar med färdiga texter eller skapar tillsammans scener. Det viktiga är att vi leker fram teater.

Kurser 10-12 år:

Dans, 10-12 år
Mer avancerad koreografi & teknikövning med eget skapande och kompositioner. Vi riktar in oss på modern dans & provar på olika genrer; street, jazz, modern.

Sång, 10-12 år
Du får utveckla din musikalitet, gehör & röstteknik. Under lektionerna jobbar vi med gruppsång, stämsång, improvisation och solosång.

Teater, 10-12 år
Här får du jobba med färdiga texter, skriva själv & skapa i grupp. Vi leker fram teaterscener och improviserar. Vi går även igenom teaterteknik, olika typer av texter & genrer.

Kurser 13-20 år:

Dans, 13-20 år
Vi jobbar med musikalitet, teknik och koreografi. Du får arbeta med uttryck i din kropp och att hitta ditt eget rörelsemönster, du får även skapa dans individuellt och i grupp. Vi riktar in oss på modern dans & provar på olika genrer; street, jazz, modern.

Sång, 13-20 år
Du får utveckla din musikalitet, gehör & röstteknik. Vi jobbar även med texttolkning & improvisation. Under lektionerna utgår vi från solosång men vi jobbar även med gruppsång & stämsång. Du får testa på olika genrer såsom pop, rock, soul, musikal.

Teater, 13-20 år
Vi jobbar med färdiga manus & eget skapande, både individuellt & i grupp. På lektionerna kommer du få jobba med ditt personliga uttryck på scenen, texttolkning, drivkrafter, improvisation och skapande av en karaktär.

Backstage, 13-20 år
Du lär dig scentekniska aspekterna inom scenkonst; bland annat ljud, ljus, scenografi & AV-teknik.

Vill ni ha mer info om dagar & tider för en specifik kurs är ni välkomna att mejla: scenskolan.fejm@abf.se